In mijn praktijk komen veel mensen die twijfelen aan hun relatie.

Ze zijn zich bijvoorbeeld bewust geworden van het feit dat ze niet meer van hun partner houden. Vaak is dat voor 1 van de partners een reden om de kwaliteit van de relatie ter sprake te brengen.

De boodschap ‘mijn gevoel voor jou is weg’ komt bij de andere partner soms als een slag bij heldere hemel binnen.

In veel gevallen (let op: niet alle gevallen!) heeft het ontbreken van het gevoel letterlijk te maken met ‘niet meer van je partner houden’ in de zin van ‘je partner voor lief nemen in plaats van lief te hebben’.

Wanneer we onze partner voor lief nemen en onze aandacht meer en mer zijn gaan richten op ons werk, onze kinderen, collega’s en vrienden, op wat wij willen en wensen, is het niet vreemd dat ons ‘gevoel’ voor onze partner verdwijnt.
We leven in een drukke tijd waarin we ongemerkt vooral vanuit ons eigen perspectief en in ons eigen belang blijven denken, kijken, redeneren en doen.
We luisteren niet meer om de ander en diens perspectief te willen begrijpen. We luisteren om vervolgens direct te reageren vanuit ons perspectief. We verlaten ons perspectief niet meer en denken te weten wat de ander denkt en bedoelt. We geloven blindelings dat wat wij denken te horen, zien, ervaren ook werkelijk is wat er is.

Daarnaast is het belangrijk ons af te vragen: hoe geef ik aandacht aan mijn partner? Misschien heb ik wel aandacht voor wat h/zij in mijn ogen niet goed doet maar ben ik uit het oog verloren wat vanzelfsprekend goed gaat en prettig is in onze relatie?

Het voor lief nemen in plaats van elkaar dagelijks bewust liefhebben is een sluipmoordenaar voor veel relaties.

Het goede nieuws is dat je het tij kunt keren! Zeker de moeite van het proberen waard. Leer je partner weer met ‘nieuwe ogen’ zien, leer je eigen gekleurde bril en privĂ© logica kennen en leer hoe je de ruimte tussen elkaar kunt over overbruggen.

Begeleiding kan je hierbij helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *