Of we het willen of niet, alles wat leeft is aan verandering onderhevig. Niets blijft hetzelfde. Zelfs de dingen die door de mens gemaakt zijn, blijven niet hetzelfde. Door invloeden van buitenaf heeft alles onderhoud nodig, willen we de functie optimaliseren en de levensduur verlengen.

Bij mensen is dat niet anders. Wanneer we in leven willen blijven, zullen we ons lichaam goed moeten verzorgen. We hebben voedsel, kleding, onderdak nodig om ons te beschermen tegen honger, hitte, kou en vocht. En ook mentaal en emotioneel hebben we voeding, inzichten en inspiratie nodig. En soms een verandering van werkplek of van de aard van onze werkzaamheden.

Op dit moment is Centrum Animare in transitie. Vanaf 18 december 2021 beëindig ik daarom mijn huidige werkzaamheden als hulpverlener. Het is nu tijd mijn opgebouwde routine los te laten, naar voren te bewegen in vertrouwen en zonder de garantie te weten waar mijn stappen me zullen brengen.

Mijn werkzaamheden krijgen ongetwijfeld een nieuwe invulling, een vervolg. Kernbegrippen blijven: bewustwording, streven naar gelijkwaardigheid, onderlinge verbondenheid, weer leren verbinden met jzlf en anderen, aanvaarden van wat er is, doen wat hier nu nodig is, respectvolle relaties. Samengevat als ‘luisteren om te begrijpen in plaats van luisteren om te reageren’.

Pauline Hofstra
augustus 2021

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *