Van Harte Liefhebben

Vraag jij je wel eens af ‘waar is die prins(es) gebleven op wie ik verliefd werd?' en  ‘ben ik nog wel degene waar mijn partner voor gevallen is?

Voor lief nemen?

Merk je dat je steeds meer gaat letten op wat je niet leuk vindt aan je partner?Nemen jullie elkaar steeds vaker voor lief? Denk je te weten hoe je partner is?Maak jij je zorgen of de ijstijd in jullie relatie is aangebroken en wat je kunt doen om de boel weer op te warmen?Sta je op het punt de handdoek in de ring te gooien maar twijfel je bij het nemen van deze grote stap?Als je deze vragen herkent, kan begeleiding uitkomst bieden.

Tijd voor relatieonderhoud!

Een relatie is een zaak van twee personen.Beide partners kunnen de relatie ontwrichten en beide partners kunnen, los van elkaar, een verbetering in gang zetten.

Jij en Ik

Wanneer we verliefd zijn en een relatie beginnen, gedragen we ons als partners onbewust op een manier die door de ander als prettig wordt ervaren. Hierdoor voelen we ons geliefd, geaccepteerd en waardevol.

De zonzijde

We ervaren verbondenheid en nabijheid tot elkaar. We ontspannen en zijn op ons best: vriendelijk, behulpzaam, vergevingsgezind, grappig, geduldig, begripvol, geïnteresseerd.

De schaduwzijde

Wanneer er problemen ontstaan, gedragen we ons als partners onbewust op een manier die door de ander als onprettig wordt ervaren. Hierdoor voelen we ons afgewezen, onbegrepen, bekritiseerd, niet gezien, niet gehoord, of zelfs waardeloos. We ervaren afstand tot onze partner en stress. In een poging de oude - in onze ogen 'normale' - situatie  te herstellen, gedragen we ons meestal niet zo best: we reageren onvriendelijk, afstandelijk, koel, kritisch, betweterig, verdedigend, angstig, vermijdend.

Patroon doorbreken

Het kan lastig zijn alleen of met z’n tweeën het tij te keren. Zeker als jullie blijven steken in verwijten, ruzie maken, omzeilen, vermijden en negeren. Begeleiding bij relatieproblemen kan helpen de boel vlot te trekken.