Trainingen

De aangeboden trainingen helpen deelnemers moediger en veerkrachtig te worden zodat zij weer van harte 'ja' zeggen tegen het leven en tegen levenstaken als 'de omgang met jezelf en anderen', 'werk', 'opvoeden', 'relatie met je partner'.

Bemoedigen is versterken

De trainingen leren hoe jij jezelf en anderen kunt bemoedigen. Bemoediging in de betekenis van 'versterken' en 'veerkracht ontwikkelen' is een basisprincipe uit de Individual Psychologie van Alfred Adler (1870-1937). De trainingen noemen we:

  • Van Harte Leven, voor persoonlijke ontwikkeling
  • Van Harte opvoeden, voor ouders /opvoeders
  • Van Harte liefhebben, voor partners
  • Grenzen stellen met Compassie, voor meer rust en gezonde relaties

De trainingen bestaan uit 8-10 wekelijkse bijeenkomsten van ongeveer 2 uur. De groepsgrootte varieert van 4-10 deelnemers.

Doen en ervaren

Gedurende iedere training oefen je, ervaar je en leer je van wat je doet. De trainingen onder de noemer 'Van Harte ...' behandelen optimistische en realistische aspecten die te maken hebben met (samen) leven, opvoeden en liefhebben. De training 'Grenzen stellen met compassie' is gericht op het versterken van je psychologische Ik-grens. Je leert meer over je eigen grenzen en je innerlijke ervaringswereld. Je ontdekt hoe je met je eigen en andermans grenzen omgaat, wat er in je leeft en hoe je reageert op wat er in je leeft.

Oefening baart kunst

Als deelnemer werk je thuis aan eenvoudige opdrachten die je helpen nieuwe ideeën en ervaringen in praktijk te brengen. Je bepaalt zo, via je eigen inzet, zelf het tempo van je ontwikkeling en het uiteindelijke resultaat.Doen en zelf ervaren, dat is de manier waarop het werkt!