Pauline Hofstra

Doen en ervaren, en op basis van die ervaring de volgende keer (nieuwe) keuzes maken. Vanuit de overtuiging dat ik op ieder moment 'heel' ben maar nooit 'af'. Net als de beuk die in mijn achtertuin groeit 'heel' is en nog niet volledig uitontwikkeld.

Samen leven en samen werken, zelfstandig maar nooit alleen. Genieten waar het kan, samen met anderen en op z'n tijd alleen in de natuur, met een boek en met muziek.

In de loop der jaren heb ik geleerd dat het pad naar innerlijke vrede loopt via zelfreflectie en zelfkennis. Mij 'van mijn innerlijke wereld en patronen bewust worden'. Ik heb het stuur van mijn leven altijd in handen. Ook als ik - bewust of onbewust - een niet helpende koers vaar. Ik help mijzelf soms in de puree en kan mijzelf er ook weer uithalen. Vandaar dat ik me een 'reflective practitioner' noem.

Ik werk als psycholoog en heb zowel voltijds HBO Maatschappelijk Werk als Sociale Psychologie (WO aan de RUL) gestudeerd. In 2005 heb ik mijn praktijk Centrum Animare opgericht. Daarvoor was ik werkzaam in het beroepsonderwijs als docent, trainer en coach. Ik geniet ervan mij regelmatig bij te scholen en blijven te ontwikkelen. Persoonlijk en professioneel.

Verder ben ik voorzitter van de Nederlandse Werkgemeenschap Individual Psychologie (NWIP). www.adlerspsychologie.nl. En maak ik deel uit van het docententeam en bestuur van de internationale Summerschool ICASSI: International Committee of  Adlerian Summer Schools and Institutes.www.icassi.net

 Ik sta ingeschreven bij de Kamer van Koophandel,de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (de NFG)www.de-nfg.nlen het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ).www.rbcz.nu

Pauline Hofstra-website 2017