Pauline Hofstra

Doen en ervaren, en op basis van die ervaring de volgende keer misschien dezelfde of een andere keuze maken. Vanuit de overtuiging dat ik op ieder moment 'heel' ben maar niet perfect. Net als de beuk die in mijn achtertuin groeit 'heel' is ook al is hij nog niet volledig uitontwikkeld.

Samen leven en samen werken, vaak zelfstandig maar nooit alleen. Genieten waar het kan, samen met anderen en op z'n tijd alleen in de natuur, met een boek en met muziek.

In de loop der jaren heb ik geleerd dat het pad naar innerlijke vrede loopt via zelfreflectie en mij 'van mijn innerlijke wereld en patronen bewust worden'. Ik  heb het stuur van mijn leven altijd in handen. Ook als ik - bewust of onbewust - een niet helpende koers vaar. Ik help mijzelf vaak in de puree en kan mijzelf er dus ook weer uithalen. Vandaar dat ik me wel eens een 'reflective practitioner' noem.

Ik werk als psycholoog en heb zowel voltijds HBO Maatschappelijk Werk als Sociale Psychologie (WO aan de RUL) gestudeerd. In 2005 heb ik mijn praktijk Centrum Animare opgericht. Daarvoor was ik werkzaam in het beroepsonderwijs als docent, trainer en coach.

Daarnaast ben ik bestuurslid van de Nederlandse Werkgemeenschap Individual Psychologie (NWIP). www.adlerspsychologie.nl. En maak ik deel uit van het internationale docententeam en bestuur van ICASSI, International Committee of  Adlerian Summer Schools and Institutes.www.icassi.net

Verder sta ik ingeschreven bij de Kamer van Koophandel,de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (de NFG)www.de-nfg.nlen het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ).www.rbcz.nu

Pauline Hofstra-website 2017