Individuele Begeleiding in 2021

Wil je van harte leven? Kies jij voor persoonlijke ontwikkeling? Ben je nieuwsgierig naar 'het verhaal van jouw leven', naar de manier waarop jij met (lastige) situaties omgaat en door de wereld beweegt? Ben je nieuwsgierig, durf je te onderzoeken en te experimenteren?

Als jij de uitdaging aangaat, ben ik je grootste fan!

Zelf bewust ervaren en onderzoeken

Waarnemen en erkennen wat er in je omgaat zonder oordeel, werkt bevrijdend. Het geeft helderheid, rust, ruimte en maakt je innerlijke creatieve (stuur)kracht vrij.

De moed onzekerheden los te laten is een vereiste voor creativiteit."
- Erich Fromm

Jezelf versterken

De schuld en verantwoordelijkheid voor jouw ongemak bij anderen leggen, lastige situaties uit de weg gaan, je verliezen in 'als......dan......' illusies, vreet energie en helpt je niet verder. Richt je aandacht op jezelf, onderzoek je eigen geloofssysteem en gedragspatronen. Geloof niet dat alles wat je denkt 'echt waar' is. Word wakker, onderzoek wat je denkt en voelt. Gebruik je vormkracht om jezelf bewust op te bouwen in plaats van jezelf of anderen af te breken. Versterk jezelf. Ik daag je uit, maar breng je niet in beweging. Dat kun jij alleen. Ook de richting en vorm kies je zelf!

"Het is altijd makkelijker voor je principes te vechten dan ze na te leven."
- Alfred Adler

Doorverwijzen

Mocht je wel willen bewegen maar tijdens het traject niet in beweging komen, kan het zijn dat je hulp nodig hebt in plaats van de diensten die ik je kan bieden. Ik zal dit met je bespreken en - indien gewenst - samen met jou zoeken naar een passend alternatief.

Ben je op zoek naar hulp of therapie vanwege een psychische klachten en acute (psychische) problemen? Ben je in de war, angstig, getraumatiseerd, depressief, suïcidaal, verslaafd aan alcohol, medicijnen of drugs? Heb je last van een  minderwaardigheidscomplex in plaats van af en toe gevoelens van minder/meer waarde? Zoek dan hulp bij een GZ instelling, bij zelfstandige GZ psychologen en gespecialiseerde hulpverleners.

Werkwijze, tarief en vergoeding in 2021

Voor ons eerste gesprek, stuur ik je een intake-formulier waarop je al wat informatie kwijt kunt. Hierdoor is er tijdens het gesprek direct aandacht voor jou en wat je wilt verkennen, aanpakken en veranderen.

Tijdens de sessies gaan we samen aan de slag. We praten niet alleen, ik bied je ook 'gereedschap' aan waarmee je aan de slag gaat zodat je in beweging komt en onderzoekt, experimenteert, ervaart, reflecteert, opnieuw experimenteert. Alles wat we denken, voelen en doen, vormt één geheel en komt tot uiting in ons lichaam. Het vergroten van je lichaamsbewustzijn kan daarom onderdeel zijn van het traject. En omdat 'leven' bewegen betekent, behoort een 'wandel-afspraak' ook tot de mogelijkheden.

"Ieder kind is een kunstenaar. Het is de uitdaging een kunstenaar te blijven wanneer we opgroeien."
-  vrij naar Pablo Picasso

Jij bepaalt welke weg, wat je doet en welke richting je inslaat. Je bent zelf verantwoordelijk voor wat je doet met wat je ervaart en leert.

Tarief

Alle afspraken worden in overleg gemaakt. Ik reken per sessie 1 uur en €85,00, ook voor het eerste gesprek.

Een afspraak kosteloos annuleren en wijzigen is tot 48 uur van te voren mogelijk. Wanneer een afspraak binnen 48 uur geannuleerd of gewijzigd wordt, zonder dat er sprake is van een noodsituatie, breng ik 50 % van de kosten van de factuur in rekening. Voor een vergeten afspraak reken ik het uurtarief.

Wil je nog een afspraak maken in 2021? Dat kan nog tot en met half december.  Mail naar info@centrumanimare.nl en vermeld wat je graag wilt leren en ontwikkelen.

Vergoeding

Een groot aantal zorgverzekeraars vergoeden in 2021 de sessies nog gedeeltelijk. De vergoeding is afhankelijk van je polis en aanvullende verzekering. Op de website van de NFG, www.de-nfg.nl/vergoedingen,  is een document te vinden waarin je kunt opzoeken of je voor een vergoeding in aanmerking komt.

Het is in bepaalde situaties ook mogelijk je persoonlijk ontwikkeling budget (POB) aan te spreken. Neem hiervoor contact op met je werkgever of de HRM afdeling op je werk.

Vanaf januari 2022 is het niet meer mogelijk een traject te starten bij Centrum Animare.