Individuele Begeleiding

Wil je van harte leven en je  meer verbonden voelen met jezelf en anderen?  Ben je nieuwsgierig, durf je te onderzoeken en te experimenteren? Als jij de uitdaging aangaat, ben ik je grootste fan!

Zelf bewust ervaren en onderzoeken

Waarnemen en erkennen wat er in je omgaat zonder oordeel, werkt bevrijdend. Het geeft helderheid, rust, ruimte en maakt je innerlijke creatieve (stuur)kracht vrij.

De moed onzekerheden los te laten is een vereiste voor creativiteit."
- Erich Fromm

Jezelf versterken

De schuld en verantwoordelijkheid voor jouw ongemak bij anderen leggen, lastige situaties uit de weg gaan, je verliezen in 'als......dan......' illusies, vreet energie en helpt je niet verder. Richt je aandacht op jezelf, onderzoek je eigen geloofssysteem en gedragspatronen. Geloof niet dat alles wat je denkt 'echt waar' is. Word wakker, onderzoek wat je denkt en voelt. Gebruik je vormkracht om jezelf bewust op te bouwen in plaats van jezelf of anderen af te breken. Bemoedig jezelf en anderen.

"Het is altijd makkelijker voor je principes te vechten dan ze na te leven."
- Alfred Adler

Doorverwijzen

Ben je op zoek naar hulp of therapie vanwege een psychische klachten en acute (psychische) problemen? Ben je in de war, angstig, getraumatiseerd, depressief, suïcidaal, verslaafd aan alcohol, medicijnen of drugs? Heb je last van een  minderwaardigheidscomplex in plaats van af en toe gevoelens van minder/meer waarde? Zoek dan hulp bij een GZ instelling, bij zelfstandige GZ psychologen en gespecialiseerde hulpverleners.

Werkwijze en tarief 

Voor ons eerste gesprek, stuur ik een intake-formulier waarop je al wat informatie kwijt kunt.

Tijdens de sessies gaan we gericht aan de slag. We praten niet alleen, ik bied ook oefeningen aan waarmee je in beweging komt en onderzoekt, experimenteert, ervaart, en reflecteert. Alles wat we denken, voelen en doen, vormt één geheel en komt tot uiting in ons lichaam. Het vergroten van je lichaamsbewustzijn is daarom onderdeel zijn van het traject.

"Ieder kind is een kunstenaar. Het is de uitdaging een kunstenaar te blijven wanneer we opgroeien."
-  vrij naar Pablo Picasso

Jij bent en blijft zelf verantwoordelijk voor wat je doet met wat je ervaart en leert tijdens het traject.

Doelgroep

Wil jij de relatie met jezelf en/of die met anderen verbeteren? Wil je je vermogen tot (zelf)compassie en empathie ontwikkelen? Ben je nieuwsgierig, durf je in de spiegel te kijken?  Dan ben je welkom in mijn praktijk.

Voorwaarde is wel dat je volwassen en mentaal gezond bent. Dat wil zeggen dat je: géén acute nood ervaart, voor jezelf kunt zorgen, beseft dat je altijd verantwoordelijk bent voor je eigen keuzes en gedrag, zelf contact met me opneemt, en je aan gemaakte afspraken houdt. Als sociaal-psycholoog train ik maar geef ik géén therapie, géén 24 uurs zorg en géén acute hulp bij psychisch ongemak.

Tarief

Alle afspraken worden in overleg gemaakt. Ik reken per sessie 1 uur en €85,00 excl. 21% BTW, ook voor het eerste gesprek. Een afspraak kosteloos annuleren en wijzigen is tot 48 uur van te voren mogelijk. Wanneer een afspraak binnen 48 uur geannuleerd of gewijzigd wordt, zonder dat er sprake is van een levensbedreigende /noodsituatie, breng ik 50 % van de kosten van de factuur in rekening. Voor een vergeten afspraak reken ik het uurtarief.

De factuur wordt niet vergoed door je zorgverzekeraar. Het is in bepaalde situaties mogelijk je persoonlijk ontwikkeling budget (POB) aan te spreken voor een begeleidingstraject. Neem hiervoor contact op met je werkgever of de HRM afdeling op je werk.