Individuele Begeleiding

Het vergt moed lastige situaties onder ogen te zien en niet langer uit de weg te gaan. Het vergt ook moed te beseffen dat je er alleen niet uitkomt en aanklopt om hulp. Misschien merk je dat je vast draait in je eigen automatische patronen en verzamel je op dit moment de moed om hulp te vragen.

In de spiegel durven kijken

Hulp vragen bij Centrum Animare betekent dat je bereid bent jezelf, je eigen manier van denken, voelen en doen te onderzoeken. Omdat je beseft dat je alleen directe invloed hebt op jezelf en niet op (het denken, voelen en handelen) van anderen en ook niet altijd op wat je overkomt.

Jezelf ontmaskeren

Zelfonderzoek en bewustwording van niet helpende patronen vereist moed en doet vaak pijn. De mensen die het aandurven ervaren tegelijkertijd dat juist jezelf tegen komen, jezelf durven zien, een enorme innerlijke (stuur)kracht vrijmaakt. Het kan ook anders! IK kan ook anders!

Jezelf versterken

Ik help je graag bij het versterken van je zelf, het ontwikkelen van meer autonomie, het ontwikkelen van een gezond en realistisch gevoel van eigenwaarde, het nemen van moedige beslissingen. Zodat je weer Van Harte kunt Leven.

Werkwijze en vergoeding

Wanneer we een afspraak hebben gemaakt voor een eerste gesprek, stuur ik je een intakeformulier toe waarop je al wat gegevens kunt invullen. Hierdoor is er tijdens ons eerste gesprek tijd voor ontmoeten en direct aandacht voor je hulpvraag. Weet dat ik niet behandel, wel begeleid. Tijdens de gesprekken worden onder andere nieuwe mogelijkheden, nieuwe ideeën besproken. Je bent en blijft zelf verantwoordelijk voor de manier waarop je deze informatie interpreteert en wat je vervolgens besluit te doen.

Holistisch en optimistisch

Ik baseer me als psycholoog op de holistische en optimistische psychologie van Alfred Adler en gebruik daarnaast verschillende methodes en technieken waaronder:

  • Levensstijl- of persoonlijkheid- analyse
  • Onderzoek van familie en gezinssystemen en plaats in de kinderrij
  • Het gebruik van Jeugdherinneringen als metafoor
  • Ik-grensbewustzijn methode en projectie technieken
  • Bewuste aandacht en visualisatieoefeningen
  • ademhaling- en ontspanningsoefeningen

Vergoeding

Een groot aantal zorgverzekeraars vergoeden de consulten geheel of gedeeltelijk. De vergoeding is afhankelijk van je polis en aanvullende verzekering. Op de website van de NFG, www.de-nfg.nl/vergoedingen,  is een document te vinden waarin je kunt opzoeken of je voor vergoeding in aanmerking komt.

Tarief

Ik reken per sessie 1 uur en €85,00. Afspraken worden altijd in overleg gemaakt.Een afspraak kosteloos annuleren en wijzigen is tot 48 uur van te voren mogelijk. Wanneer een afspraak binnen 48 uur geannuleerd of gewijzigd wordt, zonder dat er sprake is van een noodsituatie, breng ik de kosten van de factuur in rekening.