Training voor partners

Iedereen start een relatie met positieve intenties, hoop en optimisme. Wanneer we ons geliefd voelen, komt het beste in ons naar boven, zijn we geïnteresseerd in elkaar en reageren we op een liefdevolle manier.

De meeste mensen ervaren dat deze plezierige toestand niet eeuwig standhoudt. Niets blijft hetzelfde en ook relaties zijn niet stabiel. 'Falling in love', verliefd worden, lijkt soms vanzelf te gaan. 'Standing in love', een liefdevolle relatie ontwikkelen, gaat niet vanzelf.

'Houden van' is iets dat je doet en moet blijven doen. Een liefdevolle relatie vergt bewuste aandacht èn onderhoud. In de training leren jullie dat 'luisteren om te begrijpen plaats van te reageren' iets anders is dan 'denken te weten wat de ander bedoelt'. En ook dat 'je partner begrijpen' iets anders is dan 'je partner gelijk geven'.

Relatie bewust

Natuurlijk wordt je geraakt door wat je partner doet of niet doet. Je blijft echter altijd zelf verantwoordelijk hoe je daar op reageert.

Niemand is er bewust op uit de relatie om zeep te helpen. Het ontbreekt ons als partners meestal niet aan goede bedoelingen. Wel aan inzicht, kennis, vaardigheden en realistische verwachtingen. Met afhaken en niet weten hoe je weer kunt aanhaken. Gelukkig kun je dat leren met behulp van de training 'Luisteren om elkaar te begrijpen'.

Willen jullie bij elkaar blijven, jullie liefde voor elkaar weer laten opbloeien en spreekt de training jullie aan? Mail dan naar info@centrumanimare.nl en vermeld daarbij waar jullie in vastlopen en wat jullie willen ontwikkelen.

Wanneer de training voor jullie niet voldoende is om de liefde weer te doen opbloeien, bespreek ik dit met jullie. Wellicht kan relatietherapie jullie verder helpen. Hiervoor zal ik jullie doorverwijzen naar een collega in de regio.

Relatie Therapie nodig?

Zoeken jullie hulp of therapie vanwege acute of ernstige relatieproblemen, psychische stoornissen of ervaren jullie meerdere problemen tegelijk? Is één van jullie heel erg in de war, getraumatiseerd, depressief, suïcidaal, verslaafd aan bijvoorbeeld alcohol, medicijnen of drugs? Zoek dan hulp bij een GZ instelling, bij zelfstandige GZ psychologen en gespecialiseerde hulpverleners.

Werkwijze en tarief 

Voor onze eerste sessie, stuur ik een intake-formulier waarop jullie al wat informatie kwijt kunnen. Hierdoor kunnen we tijdens  de eerste bijeenkomst de training op maat starten.

Tijdens de (maximaal 10) trainings sessies werken we met voorbeelden uit jullie dagelijks leven. We onderzoeken reactiepatronen, wat er intern in jullie omgaat en hoe dit van invloed is op hoe jullie op elkaar reageren. En ook wat jullie wensen zijn en kunnen doen om het tij te keren.

In de praktijk komt dit vaak neer op het ontwikkelen en inzetten van nieuw gedrag. Dat vergt moed, mildheid en geduld van beide partners. Nieuw gedrag kan in het begin als 'hoekig', abrupt en ongemakkelijk worden ervaren. Laat elkaar daarom merken dat je iedere poging waardeert.

Veel mensen ervaren tijdens een trainingssessie dat open en oprecht, met aandacht en interesse luisteren, een innerlijke verschuiving te weeg brengt, die lijfelijk voelbaar is en tot nieuw gedrag leidt. Het vloeit er als het ware uit voort.

Jullie zijn en blijven zelf verantwoordelijk voor wat jullie thuis aandacht geven, belangrijk maken en doen met nieuwe inzichten, ervaring en informatie.

"Leren luisteren om te begrijpen in plaats van te reageren" kun je in al je relaties inzetten. Of het nu je partner, je kind, je ouders, vrienden of collega's zijn.

Tarief

Per trainings sessie van 1 uur reken ik €110,00 ecxl. 21% BTW, ook voor een eerste gesprek. Afspraken worden in overleg gemaakt. Een afspraak kosteloos annuleren en wijzigen is tot 48 uur van te voren mogelijk. Wanneer een afspraak binnen 48 uur geannuleerd of gewijzigd wordt, zonder dat er sprake is van een noodsituatie, breng ik 50 % van de kosten van de factuur in rekening. Voor vergeten afspraken reken ik het uurtarief.

Willen jullie in relatietherapie? Ga dan op zoek naar een relatietherapeut. Een klein aantal zorgverzekeraars bied een vergoeding voor relatietherapie via de aanvullende zorgverzekering.  Raadpleeg je zorgverzekeraar wanneer een vergoeding van de kosten belangrijk voor jullie is.