Trainingen

De aangeboden trainingen helpen deelnemers moediger en veerkrachtig te worden zodat zij weer van harte 'ja' zeggen tegen het leven en tegen levenstaken als 'de omgang met jezelf en anderen', 'werk', 'opvoeden', 'relatie met je partner'.

De trainingen leren hoe jij jezelf en anderen kunt bemoedigen.
Bemoediging is een basisprincipe uit de Individual Psychologie van Alfred Adler (1870-1937). Zijn holistische en optimistische visie op mens en maatschappij is in onze tijd nog steeds actueel.

De trainingen noemen we:

  • Van Harte Leven, voor persoonlijke ontwikkeling
  • Van Harte opvoeden. voor ouders /opvoeders
  • Van Harte liefhebben. voor partners
  • Versterk je Ik-grens, ervaar meer rust en verbeter je relaties

De trainingen bestaan uit 8-10 wekelijkse bijeenkomsten van ongeveer 2 uur.
De groepsgrootte varieert van 4-10 deelnemers.

Doen en ervaren

Tijdens iedere bijeenkomst leer je, oefen je en ervaar je.
De trainingen onder de noemer 'Van Harte ...' behandelen optimistische, realistische en moedige aspecten die te maken hebben met leven, opvoeden en liefhebben. 
De trainingen gericht op het versterken van je Ik-grens maken je bewust hoe je met je innerlijke ervaringswereld, je eigen en andermans grenzen omgaat, wat er in je leeft en hoe je reageert op wat er in je leeft.
Deelnemers werken thuis aan eenvoudige opdrachten die helpen de nieuwe ideeën en ervaringen in praktijk te brengen en de gevolgen ervan te ervaren. Deelnemers bepalen zo, via hun eigen inzet, zelf het tempo van hun ontwikkeling en het uiteindelijke resultaat.

Doen en zelf ervaren, dat is de manier waarop het werkt!